Escola Pia Catalunya forma part del projecte SAAM per treballar la Formació Professional entre l’Àfrica i Europa

La Comissió Europea confirma el seu compromís a invertir en joves, educació i habilitats

El projecte SAAM (European Alliance for African Mobility) dirigit pel centre espanyol de formació professional San Viator i coordinat per l’organització espanyola de mobilitat internacional, Associació Mundus, va rebre 4 milions d’euros.

SAAM (paraula africana que significa JUNTS) coordina 32 organitzacions de Formació Professional en 8 estats membres de la UE (Bèlgica, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal i Espanya) i 17 països africans (Angola, Benín, Cap Verd, Eritrea, Camerun, Costa d’Ivori, Kenya, Libèria, Malawi, Nigèria, el Senegal, Sudan, Tunísia, Txad, Mali, Burkina Faso i Gabon).

Aquest ampli partenariat  reuneix una enorme xarxa de centres de formació professional, organitzacions de formació no formal, ONGs i organitzacions “paraigües” europees.

El projecte té com a objectiu donar suport a la mobilitat dels professors i estudiants de FP en diverses disciplines. Aquesta aliança apunta al desenvolupament de nous plans d’estudi, metodologies, tecnologies i gestió, i provarà possibles estructures per a la millora de la mobilitat entre Àfrica i Europa mitjançant el job-shadowing i adquisició de coneixement sobre internacionalització, eines de transparència i itineraris educatives.

Al llarg de 40 mesos, 70 professors europeus, 135 professors africans i més de 300 estudiants es mouran entre tots dos continents. Les activitats de SAAM començaran al gener de 2020.