L’estiu 2018, Colònies Jordi Turull va començar amb un nou format de tanda de colònies d’estiu. L’objectiu era fer descobrir als joves el món del voluntariat.

Hi havia la necessitat d’explicar el voluntariat més enllà del lleure. Molts dels i les joves tenien clar que després d’haver viscut les experiències de lleure com a infants, volien seguir amb el projecte tornant allò que algú els havia donat, un dia, de forma voluntària. Però més enllà del lleure, eren pocs els joves que en un futur es plantejaven altres experiències de voluntariat.

A17 va aparèixer com una tanda combinada: deu dies de voluntariat i cinc dies de colònies. Aquest nou format, que el 2018 va començar com una prova pilot, aquest estiu s’ha consolidat i ha acollit 37 joves que hi han participat.

Instal·lats a Sarrià, durant la primera setmana, es van dividir en grups per anar a fer servei a diferents entitats de caràcter social o mediambiental.

Dues de les fundacions amb les que l’any passat ja van col·laborar, repetien aquest any. El centre ocupacional de  la Fundació Canigó (de persones amb diversitat funcional  psíquica) i l’Hort de Benallar (treballant amb joves migrants). Aquest últim, consolidava la col·laboració entre les Fundacions d’Escola Pia de Catalunya i Lleure Jordi Turull.

Aquest any, s’incorporaven la Fundació Oratge, una associació sense ànim de lucre que treballa per la inclusió social de persones amb diversitat funcional. Allà els joves de l’A17, van poder participar en el casal d’estiu d’infants amb pluridiscapacitats.

Altres nois i noies van anar a fer de monitors/es al casal d’estiu de Luz Casanova, al que hi anaven joves amb realitats socials i econòmiques molt diverses.

Bosc Turull, és una entitat mediambiental centrada en  el coneixement i la protecció dels boscos al qual també van participar els joves de l’A17.

L’A17 és voluntariat però també és convivència. Per això, si al matí els i les joves participen amb les entitats, a la tarda gaudien dels seus companys fent activitats, tallers i explicant-se les experiències que havien viscut durant el matí.

I els últims cinc dies, colònies a la casa d’Agullana, on allà si, van tornar a ser infants per una setmana i així acomiadar-se d’aquesta etapa dins de Colònies Jordi Turull.