Un any més, l’Escola Pia de Catalunya ha celebrat una trobada destinada a conèixer i compartir experiències interdisciplinars a l’aula.

Hi ha participat la directora general de Centres Concertats i Centres Privats del Departament d’Ensenyament, Pilar Contreras, l’alcalde de Mataró, David Bote i el regidor d’Educació i Formació Professional, Miquel Angel Vadell.

L’Escola Pia de Mataró ha sigut, per tercer any consecutiu, el centre acollidor de la Jornada SUṀṀEM: COMPARTIM ITINERARIS D’APRENENTATGE, en la qual han participat més de 450 mestres dels centres d’Escola Pia de Catalunya i d’altres institucions educatives i experts del sector. Enguany, com a novetat, hem comptat amb la participació de l’escola Virolai de Barcelona, l’Escola El Puig d’Esparreguera i Escolapios de Vitoria. Totes tres entitats ens han explicat les seves experiències pedagògiques.

Descobrint Itineraris d’aprenentatge

Al llarg del matí, els participants han pogut compartir diferents itineraris d’aprenentatge des de P3 fins a 4t d’ESO. Per què creus que els núvols canvien de color?, Què passaria si desapareguessin les abelles? i Poden canviar el món les nostres decisions de consum?, són els títols d’alguns dels itineraris presentats. Un any més, els participants han valorat molt positivament la celebració d’aquesta Jornada SUṀṀEM.

Laura Cuevas, mestra de 3r de primària de l’Escola Pia Granollers, considera que “és una jornada molt positiva per nosaltres, perquè ens permet veure maneres de treballar d’altres docents i adquirir nous coneixements que després podrem treballar amb els nostres alumnes”.

Gloria Ruiz, membre de l’equip directiu d’Escolapios de Vitoria, ha participat en aquesta jornada per primera vegada. Ruiz ha destacat “la importància de la col·laboració dels docents de diferents centres educatius i les ganes d’aprendre dels participants”.

Al seu torn, en David Bote, alcalde de Mataró, ha posat en valor la trobada ja que “és una oportunitat per avançar en innovació educativa i estem molt satisfets que s’hagi escollit novament Mataró per reunir docents i experts de tot Catalunya”, ha dit.

El projecte SUṀṀEM, que ja fa cinc cursos que es va començar a implantar a l’Escola Pia, té com a objectiu fer una escola adequada a les necessitats dels infants i joves, apostant per l’aprenentatge interdisciplinari, per competències i cooperatiu.

L’edició 2019 de la Jornada SUṀṀEM ha comptat a mb la col·laboració de les

editorials SM-Cruïlla, Edebé i Text-La Galera.