El 9 de juny es commemora el Dia Internacional dels Arxius, amb l’objectiu de promoure la seva importància vinculada a la investigació i la reserva de la memòria històrica i cultural d’una organització o entitat. Així mateix, es pretén promoure l’accés de la informació pública, fomentant la transparència.

Aquesta efemèride va ser proclamada pel Consell Internacional dels Archius -International Council on Archives (ICA)- l’any 2008. Com a antecedent principal, es destaca que, durant el Congrés Internacional d’Arxius celebrat a Viena l’any 2004, més de dos mil assistents van sol·licitar a l’Organització de les Nacions Unides la creació d’un Dia Internacional

L’elecció de la data, ve donada a que el dia 9 de juny del 1948 la UNESCO va establir la creació del consell amb la finalitat de defensar el patrimoni documental.

Del dilluns 7 al divendres 11 de juny de 2021 celebrarem la tercera setmana Internacional dels Arxius amb una exposició que podrà visitar tot el personal d’Escola Pia. S’hi podrà veure els diferents materials i documentació que hagi entrat el darrer any i mig. Entre d’altres, el Fons Miquel Palou (escoltisme), el Fons Jordi Turull, un diploma de l’antiga Escola Pia de Valls, gravats, llibres, dibuixos d’en Picanyol i banderes.

Horari de visites: Del 7 a l’11 de juny, en horari habitual de l’arxiu (de 8 a 14 i de 15 a 17 hores).

Si s’avisa a arxiu.provincial@escolapia.cat, també podem acordar fer una visita completa a l’arxiu.