Els alumnes de segon de Secundària de l’Escola Pia de Sitges han treballat per què migren les persones, en el marc d’un itinerari d’aprenentatge i durant el curs que ara acaba. El passat mes d’abril van rebre la visita de Dani Velázquez, escolapi de la Viceprovíncia de Les Califòrnies, que els va llençar un repte: per què no compartien el que havien aprés amb els nois i noies de les Escuelitas de Tareas de Mexicali?

L’educació és una de les principals vies per transformar la comunitat, donar oportunitats de futur als joves i evitar així les migracions forçoses. Els alumnes de Sitges van crear jocs cooperatius per compartir amb els infants i joves mexicans:  memory sobre cultura de països o matemàtiques, jocs de mapes o idiomes, jocs de rol, videos d’educació emocional…

Aquest mes de juliol, la Núria Mestre, una de se les seves tutores, ha viatjat a Mexicali per ser voluntària en els Caliveranos. En la seva maleta han viatjat aquests jocs i ha fet entrega dels mateixos a la Pathy González, coordinadora de les 25 Escuelitas de Tareas i treballadora de l’associació Educación Solidaria en las Californias, a l’Escuelita de Misión del Ángel.

A partir de setembre, els alumnes (infants entre 6 i 12) i els mestres (entre 13 i 17) de les ETC jugaran i aprendran amb les propostes dels seus companys catalans.