“Poderosa Lab”, un atelier de moda, el primer projecte amb el suport de Servei Solidari finançat per la Caixa Microbank

//“Poderosa Lab”, un atelier de moda, el primer projecte amb el suport de Servei Solidari finançat per la Caixa Microbank

L’emprenedora Carmela Rosciano rep un ajut per fer créixer el seu negoci pret a porter urbà. Forma part del projecte de microcrèdits per a dones en risc d’exclusió social de la fundació.

Carmela Rosciano va néixer a Salerno (Itàlia), de pares artesans. La seva passió, des de ben petita, és l’art. Ha estudiat dibuix, pintura però també dansa. Es diplomada en Economia Empresarial i Disseny de Moda, recollint els coneixements familiars en sastreria i brodats. Per raons personals, va arribar a la nostra ciutat, on va posar en marxa un projecte lligat a la moda que ella mateixa defineix com “taller km 0” ja que ven un producte local i edició limitada. Al llarg dels anys, s’ha enfrontat a dificultats econòmiques i familiars que la van portar fins a la Fundació Servei Solidari, on l’equip d’emprenedoria la va assessorar. Van preparar un pla d’empresa i el van presentar a la Caixa, al programa Microbank Confia, que li ha concedit 15.000 euros.

La Poderosa Lab ja té una llarga història a mercadets, fires i espais. Actualment, el seu local comercial es troba al carrer Sant Pere Mitjà però també ha començat a donar-se a conèixer a través de les xarxes socials i fa classes de costura. Entre els seus objectius de futur es troben treure col.leccions cada temporada i centrar-se en la venta on-line. En aquesta línea, vol posar en marxa un web que reforci aquest canal de venta, millorar la infraestructura de la seva botiga i arribar a mercats de disseny com Palo Alto o Zapato Rojo.

El projecte Microcrèdits de la Fundació Servei Solidari
L’objectiu principal del programa és la integració al mercat laboral de dones immigrants a través d’un projecte propi d’autoocupació.

Per aconseguir-ho, s’estableix un itinerari que s’ajusta a les capacitats i objectius de cadascuna. Prèviament, per dissenyar aquests itineraris personals es realitza un diagnòstic de les competències individuals, a través d’entrevistes en què s’identifiquen els objectius que tenen aquestes persones a curt i llarg termini. Amb tota aquesta informació, el tècnic i la sol·licitant defineixen un pla individual d’accions i tutories que la nova emprenadora es compromet a cumplir. Des de la Fundació, s’acompanya a les dones emprenedores i se’ls hi dona suport durant tot el procés d’implementació.

El programa concedeix petits microcrèdits renovables i progressius, que estimulen el compliment d’aquest itinerari i aporten confiança a les dones, amb un nivell de risc baix.

A més del treball individual, el programa aposta per la creació de grups com espai de suport entre les mateixes dones. D’aquesta manera, s’afavoreix que comparteixin el que han après i les seves habilitats amb la resta, garantint un retorn al programa.

2017-10-27T13:56:33+00:00