La Fundació Benallar, amb el restaurant Semproniana, van organitzar un ‘vespre a l’hort’ (3 de juliol) de la fundació per mostrar i fomentar el projecte social que hi desenvolupem. En aquest entorn de Barcelona, joves amb situació irregular nouvinguts a Catalunya segueixen, durant 3 anys, una formació que els ajuda a la seva integració, els ensenya un ofici i els dóna eines per poder-se desenvolupar a la nostra societat.

Durant aquest vespre es mostrà el projecte social que desenvolupa la fundació, es va degustar un pícnic creat i elaborat per l’Ada Parellada, i es va gaudir de la música de Pep Plaza i Txell Sust; tot, per donar suport i visibilitat a l’activitat social que s’hi fa.

Anem a l’hort més viu de Barcelona
L’hort de la Fundació Benallar és un espai al peu del Parc de Collserola on s’hi desenvolupa una feina d’integració, formació i inserció al món laboral. Durant 3 anys, joves en situació irregular que arriben al nostre país sense recursos, són acollits en pisos de la fundació, aprenen tècniques d’agricultura ecològica, es formen en l’idioma, en la cultura i en tots aquells aspectes que els ajudaran per a integrar-se de manera efectiva al nostre país. D’aquesta manera, poden formar-se professionalment i integrar-se socialment mentre esperen la possibilitat de regularitzar-se.

La col·laboració entre l’Ada i Benallar és de client i proveïdor: el restaurant Semproniana és el destinatari final de tota la producció de l’hort, aconseguint productes de km0 acabats de collir. L’objectiu final, però, és intentar canviar la realitat social que viuen els joves que arriben a la ciutat de Barcelona i visibilitzar la feina que es fa des de la Fundació Benallar.

El vespre començà amb un recorregut i recollida de verdures per l’hort, guiada pels mateixos joves que el treballen cada dia. Es continuà amb un pícnic creat per l’Ada Parellada, a l’aire lliure, amb alguns productes del mateix hort.