La “Red de Microfinanzas para Mujeres de España” es reuneix a partir d’avui a l’Escola Pia de Catalunya en la seva primera trobada a nivell estatal. Aquesta xarxa té l’objectiu de donar veu a aquelles entitats compromeses amb l’autoocupació de les dones, i que actualment estan oferint microcrèdits per a la posada en marxa o consolidació dels seus negocis. Els companys de Servei Solidari ja fa temps que tenen endegat un programa específic de suport a aquest col·lectiu.

En aquests moments es dona suport a 3 grups constituïts: 2 a Barcelona i 1 a Granollers amb 39 dones beneficiàries, de diferents països: Equador, Colòmbia, Argentina, Bolívia, Italià, Bulgària, Senegal, Costa de Marfil i Nigèria.

Els microcrèdits són una eina que està essent utilitzada arreu del món com a eina d’inclusió per lluitar contra la pobresa. Es tracta de fer d’intermediari entre l’emprenedora i l’entitat de crèdit. Però no es limita als diners, sinó que el programa treballa tan de manera individual com grupal per a definir, acompanyar i finançar el desenvolupament d’itineraris integrats que promoguin la inserció socio-laboral d’aquestes dones mitjançant l’autoocupació en activitats econòmiques productives (sobretot artesanals) i/o comercials (restaurants, perruqueries, venda d’alimentació).