Servei Solidari ha organitzat la VII edició del Congrés anual Nightingale, una trobada d’experts en mentoria i projectes de tot el món.  Durant tres dies van analitzar diferents experiències, amb conferències com la d’Antoni Giner, doctor en pedagogia, llicenciat en psicologia i director del postgrau de mentoria i coaching educatiu de la Universitat de Barcelona. Per a ell “l’eina més important del mentor és ell mateix” i, afegia: “En mentoria parlem de 3 punts claus: actituds, coneixements i habilitats”.

Giner va ressaltar també la vinculació entre mentor i mentorat es veu influenciada i a l’hora afecta activament a la resta d’agents que participen de manera no tan explícita en el procés, com per exemple les famílies.

La visió d’escoles, universitats i joves participants en el projecte Rossinyol també va prendre protagonisme durant una taula rodona, en què es va dur a terme una interessant anàlisi sobre experiències, estratègies i efectes de la mentoria universitària. La jornada es va completar amb la realització de diversos tallers dirigits per la Coordinadora de Mentoria Social, que va presentar l’app Messagenes, i la Consultoria Social Spora Sinergies, que van destacar els efectes del procés de mentoria.

Morgan Deumier, coordinador del projecte Nightingale de la Universitat de Malmö (Suècia), també va desenvolupar un taller en el qual va aprofundir en la perspectiva sociològica de la mentoria.

Durant la 2ª jornada del congrés les entitats membres de la Coordinadora de Mentoria Social, com ara Fundesplai, Fundació Marianao, Punt de Referència i Fundació Éxit, van presentar els seus projectes de mentoria als membres de la xarxa Nightingale.