Entre el 30 de juliol i el 2 d’agost, joves vinculats a diferents institucions de l’Escola Pia d’Europa es van trobar a Salamanca per participar a la Trobada de Circunscripció Piarist Synod. Hi van participar d’Hongria, Eslovàquia, Polonia, Itàlia… Des de Catalunya, van viatjar 11 alumnes de l’Escola Pia de Sant Antoni, Sarrià, Terrassa, Sabadell i Luz Casanova, acompanyats per dos dels seus educadors. L’objectiu de la trobada era compartir la feina feta al voltant del Piarist Synod a cada província i treballar plegats noves propostes.

El papa Francesc va convocar un sínode que tindrà per objectiu els joves en l’església, aquest mes d’octubre. Amb aquest lema convoca l’església universal, i en concret els joves i les persones que treballen amb ells, a reflexionar sobre el seu paper en l’església, la vivència de la fe, i la vinculació d’aquesta amb la vida professional, política, associativa, eclesial… i en els compromisos que cadascú va prenent al llarg de la vida.

El papa demana l’opinió de tots els joves, indistintament de la seva opció religiosa.

L’Escola Pia desenvolupa la seva missió entre els joves, per aquest motiu, el P. General va convocar totes les entitats de l’Escola Pia presents en qualsevol dels 47 països en els que estem, a fer aportacions sobre el tema, amb la intenció de presentar les conclusions d’aquest treball a la reunió que els bisbes faran a Roma l’octubre de 2018. El lema és “Piarist Synod” (sínode escolapi) i l’eslògan: “Amb tu +”.

Si voleu més informació:

Piarist Synod Catalunya -web amb informació sobre el projecte i la feina feta a casa nostra-