Dilluns 27 de novembre, dia de Sant Josep Calassanç, més de 600 alumnes de 4t d’ESO de diferents centres de l’Escola Pia de Catalunya, s’apleguen a Calella per celebrar la 27a Caminada per la Pau i així reflexionar conjuntament sobre un tema. Enguany, el seu lema és Mobilitza’t per la pau.

L’objectiu principal és ajudar els alumnes a ser conscients que tots podem fer coses per aconseguir la PAU. No cal ser un heroi: les petites accions són transformadores i ens ajuden a mobilitzar-nos.

En grups de 20 alumnes amb un professor o professora responsable, els joves iniciaran a primera hora del matí una ruta en què hi haurà diferents parades per fer activitats o reflexions al voltant d’aquest lema.

A les 13 hores, se celebra l’acte de cloenda a Calella, amb l’actuació del grup November. Els dies previs a la Caminada, els alumnes han col·laborat en un procés participatiu on han pogut  votar les cançons que els hi agradaria que interpretés el grup musical.

Alumnat i professorat vénen des de Mataró, Caldes, Terrassa, Sabadell, Barcelona, Sitges, Vilanova, Balaguer, Igualada, Olot, Tàrrega, Granollers i la mateixa Calella.

Enguany tots els quilòmetres es comptaran per col·laborar amb la Pia&Go, la primera cursa solidària i saludable de l’Escola PIa. Els quilòmetres sumats durant diverses setmanes i en diferents esdeveniments es transformaran en recursos per als programes d’atenció a refugiats i desplaçats de les Fundacions de la institució.

Caminada per la Pau

Des de fa 27 anys, l’Escola Pia de Catalunya organitza la Caminada per la Pau a diferents punts del territori, per als alumnes de 4t d’ESO de les seves escoles, coincidint amb la celebració del dia de Sant Josep Calassanç, el seu patró. L’objectiu és que els nois i noies reflexionin conjuntament entorn d’un tema que a nivell social tingui rellevància, realitzant diferents activitats i caminant plegats.