A tots els escolapis, amics i col·laboradors de l’Escola Pia de Catalunya i de la Viceprovíncia de les Califòrnies
Amics i amigues,

del 2017 només ens queden les escorrialles. S’acosta un any nou, i amb ell –un cop més– la creativitat es desboca, i somiem i ens desitgem un món de pau, joia i amor.

I ves per on! el cap d’any ve precedit del Nadal: el senzill record d’un infant, anomenat Jesús, que neix en una establia per fer-nos sentir la veu el cor que diu: res no arriba a gran si primer no és petit, senzill i humil.

Els de Can Colapi, els de la “Pia” –com diuen ara– som experts en ajudar a créixer els nens i les nenes, les noies i els nois, els adolescents i els joves. Tots posem el nostre millor esforç des de l’administració o des de la classe, des de la direcció o des del manteniment, des de l’acompanyament o des del despatx, des del lleure, des dels pisos o les llars d’acollida. Uns a les escoles, altres a les fundacions, uns des del lleure o a les llars, altres des de la parròquia, la casa de formació o la comunitat.

I en tot aquest procés, en tot aquest creixement, ens toca fer com els personatges d’aquest pessebre vivent que és l’Escola Pia: algunes vegades som estrelles o mags de l’orient, d’altres senzills pastors; a voltes som tendres i decidits com Maria o discrets i protectors com el vell Josep. Uns dies hem de tenir la força del bou, i d’altres la tossuderia de la mula. I fins i tot hi ha dies que ens toca fer d’àngels vinguts del cel.

Arriba el Nadal. Disposem-nos a refer energies amb els familiars, amics i amigues, amb els companys de comunitat, per despertar-nos del somni del pessebre, i fer realitat el món de justícia i pau, el Regne de Déu inaugurat per Jesús, que tants anys fa que construïm i que volem per a tothom.

 

Bon Nadal i feliç any nou.

 

L’Equip de Govern de l’Escola Pia de Catalunya
Nadal 2017