Piarist Synod, la resposta dels joves i educadors de l’Escola Pia al Sínode de Roma 2018

//Piarist Synod, la resposta dels joves i educadors de l’Escola Pia al Sínode de Roma 2018

El papa Francesc ha convocat per l’octubre de 2018 el sínode “Els joves, la fe i el discerniment vocacional”. Amb aquest lema convoca l’església universal, i en concret els joves i les persones que treballen amb ells, a reflexionar sobre el seu paper en l’església, la vivència de la fe, i la vinculació d’aquesta amb la vida professional, política, associativa, eclesial… i en els compromisos que cadascú va prenent al llarg de la vida.

L’Escola Pia desenvolupa la seva missió entre els joves, per aquest motiu, el P. General ha convocat totes les entitats de l’Escola Pia presents en qualsevol dels 47 països en els que estem, a fer aportacions sobre el tema, amb la intenció de presentar les conclusions d’aquest treball a la reunió que els bisbes faran a Roma l’octubre de 2018. Ens proposa un lema “Piarist Synod” (sínode escolapi) i un eslògan: “Amb tu +”.

Si voleu conèixer millor la proposta, visiteu la web Piarist Synod o veieu el vídeo on us ho expliquen uns nois i noies que participen.


El Piarist Synod tindrà 5 fases:

1- Etapa Catalunya – Desembre 2017 a maig 2018

Treball en grups del material proposat.

2- 12 de maig de 2018 a l’Escola Pia de Sant Antoni de 10 a 13h

Trobada de tots els grups que han treballat aquest material per fer una posada en comú, de la qual s’extraurà un resum general, que es farà arribar al Capítol Provincial de l’Escola Pia de Catalunya com a propostes de millora de la nostra entitat.

Ja que el Sínode és una proposta d’església, procurarem que ens acompanyi algun bisbe català.

3-Maig a setembre 2018 Trobada Escola Pia Europea (Segurament a l’estiu)

Set representants del Piarist Synod de l’Escola Pia de Catalunya assistiran a la trobada de representants dels països del nostre continent, que es farà en un país europeu (a determinar). En aquesta trobada es farà, amb les aportacions de les províncies escolàpies de França, Itàlia, Hongria, Polònia, Eslovàquia, Bielorússia, Àustria, Ucraïna, Emmaús (País Basc, Andalusia i Aragó), Betània (Castella, Galícia, València i Canàries) i Catalunya un resum general dels joves de l’Escola Pia d’Europa, que es lliurarà a l’oficina del Sínode 2018 del Vaticà.

4- Octubre 2018, al Vaticà

Es realitzarà el Sínode dels bisbes. Un cop fet, el papa publicarà les conclusions del Sínode “Els joves, la fe i el discerniment vocacional”, que farem arribar a tots els grups que hi han participat a Catalunya perquè en tinguin coneixement.

5- Final de 2019, en algun lloc del món.

Assemblea Mundial dels cinc continents, que treballaran una proposta per al Capítol General de l’Orde de l’Escola Pia, que es realitzarà l’any 2021.

2018-02-13T17:17:24+00:00