M’arriba un correu amb la proposta de participar a Cristianisme Viu. Què em proposen? Això és per a mi? Podré dedicar-hi tota una setmana? Aquestes i moltes altres són les preguntes que em vaig fer quan em van plantejar de participar-hi.

De moltes d’elles no en tenia la resposta i em seguien generant dubtes, però m’hi llenço, dic que sí, i faig confiança a les persones que ho lideren i als companys que ja hi han participat.

En acabar la setmana, no me’n penedeixo gens ni mica, Cristianisme Viu és un regal.

És un regal perquè amb el ritme, massa vegades estressant, del dia a dia a casa, a la feina, en les mil-i-una activitats que fem, et permet parar, relaxar-te i desconnectar, en un entorn ideal.

És un regal perquè et dóna la possibilitat de reflexionar sobre molts temes que com a creient (en el meu cas), però també com a educador, com a membre de l’Escola Pia o simplement com a ciutadà, mai no m’havia plantejat.

I finalment, i parlant com a treballador de Servei Solidari i d’Educació Solidària, és un regal perquè ens permet fer presència, donar-nos a conèixer, explicar el que fem, i en definitiva, ens ofereix un espai per anar apropant les escoles d’arreu de Catalunya a la part social de la institució, les fundacions.

Gràcies per aquest regal, gràcies per donar-nos l’oportunitat de desconnectar, de reflexionar i de fer presència.

Albert Francolí