La Fundació Benallar, entitat d’Acció Social de l’Escola Pia de Catalunya, treballa amb persones immigrants,  i demandants d’asil en situació vulnerable que arriben a Barcelona i són derivades d’altres entitats socials públiques i privades. Moltes d’elles, joves en situació irregular, arribats principalment de l’Àfrica subsahariana i del Magrib.

Fa set anys, amb ànim de crear llocs de treball i formació per a aquest col·lectiu, amb l’ajut de diverses congregacions religioses i d’altres entitats, posen en marxa un projecte d’aprenentatge d’horticultura. Més endavant, les Germanetes de l’Assumpció ofereixen un terreny a Sarrià on es troba actualment l’hort de la fundació, un espai de gran valor per afavorir el benestar anímic dels joves i començar el camí de la seva integració.

 

Si voleu conèixer els set anys de projectes, vivències i històries al voltant d’aquest hort, podeu llegir aquest text preparat pel grup de voluntaris i alguns dels usuaris: SET ANYS DE TREBALL ALS HORTS – BENALLAR- 2010-2017