Aquest curs 2021 des de l’Escola Pia engeguem la prova pilot dels cursos de preparació de les PAP (Proves d’Aptitud Personal ) i les PAU (Proves d’Accés a la Universitat).

Hem fet una entrevista al Carlos Guillén,  per saber-ne una mica més.

D’on neix la iniciativa?

Ja fa cinc anys que la Generalitat de Catalunya va decidir que per entrar a algunes de les carreres s’havia de passar les proves PAP: Proves d’Aptitud Personal. Fa anys, algunes de les nostres escoles ja van començar a preparar aquestes proves amb els alumnes. El problema era que hi havia escoles que només un o dos alumnes tenien la necessitat de preparar-les. I és clar, logísticament, es fa complicat organitzar tot un curs per a una o dues persones en un sol centre.

L’any ja passat vam haver de fer les proves en línia, a causa del confinament. I la veritat és que vam tenir una bona experiència. El que hem decidit enguany és unir esforços fent una selecció de professors experienciats en aquesta formació i oferint una formació conjunta. Pels alumnes és un avantatge perquè podem oferir una formació molt més completa.

A qui van dirigits aquests cursos?

El curs de les proves PAP va dirigit als alumnes de segon cicle de grau superior per sumar més punts a part de l’expedient que ja tenen sobre 10. Es poden presentar a matèries específiques i acabar de pujar aquests dos punts que els hi falta.

Fins ara el que fèiem era donar el servei als alumnes que tenien la necessitat de fer aquest curs, enviant-los als professors que ja preparen als alumnes de Batxillerat per les PAU. Amb tots els problemes afegits que això comporta. El primer problema és la incompatibilitat d’horaris. Ja que molts alumnes a les tardes han de fer pràctiques i al matí la majoria dels professors estan a les aules de batxillerat.

L’altre problema important és un tema de metodologia. Els alumnes de Batxillerat només necessiten un repàs per preparar les PAU,  ja que les han estat preparant durant els dos anys. En canvi, els de CFGS no necessiten un repàs. Necessiten més temps i una formació més complerta. Aquí va sorgir la demanda d’alumnes de diferents escoles que volien preparar les PAU. El format online ens permet preparar-los perquè tinguin una formació conjunta i completa i que puguin disposar no només d’uns materials penjats a internet sinó que també d’un seguiment personalitzat a cada alumne.

El curs de les PAU no va dirigit als alumnes de Batxillerat, doncs?

Els alumnes de Batxillerat ja preparen les proves durant els dos anys de batxillerat. Aquest curs no està enfocat per aquests alumnes, per nosaltres no tindria sentit. En canvi el curs de les PAP sí que va destinat als dos perfils. Als alumnes de Batxillerat i alumnes de CFGS. Així i tot, ens plantegem, fins i tot, fer dues aules diferenciades pels dos perfils d’estudiants.

S’ofereix un curs personalitzat…

Tots els professors que formen part d’aquest projecte són professors que fa molts anys (que …) preparant aquestes proves. També estem adaptant els materials treballats conjuntament entre diferents professors en vídeos didàctics.

Per altra banda, també oferim simulacions de proves per posar a l’alumne en condicions molt semblants amb les que es trobarà l’alumne el dia de la prova. Volem oferir un acompanyament total amb els alumnes. Això vol dir, videoconferències, contacte constant professor-alumne, espais de debat conjunt entre els alumnes…

Per a més informació podeu visitar aquest enllaç.