Nerea Vaquero, que fa 4t d’ESO i que participa al MOU-TE de Terrassa ens ha explicat com està vivint el MOU-TE.

Per mi el MOU-TE és poder ajudar. És crear un espai on aprenem què és la solidaritat, però també poder-ho posar en pràctica.

Amb “lo” de la pandèmia, hem hagut de canviar el funcionament que teníem abans. Ja no podem estar tots junts en un mateix espai i clar, hem hagut de modificar el funcionament. Abans per exemple, almenys al meu grup de MOU-TE, ens agradava molt preparar moltes activitats solidàries, i ara se’ns fa més complicat. Sempre participàvem de la recollida d’aliments, per Sant Jordi fèiem la venda de llibres… clar, trobem molt a faltar poder fer totes aquestes activitats que ens proposaven abans.

Però sí que és veritat que a la trobada de MOU-TE en Xarxa, que vam fer en línia aquest any, ens van fer una xerrada molt interessant on ens han proposat noves activitats i ens han fet veure que podem seguir fent MOU-TE, encara que aquest any sigui diferent. Durant la trobada en línia, vam fer jocs, vam compartir, fins i tot vam fer un scaperoom!

Nosaltres estàvem amb el nostre grup MOU-TE en una videotrucada amb molts grups MOU-TE de diferents escoles. D’alguna manera vam poder estar en contacte amb totes aquestes persones que cada setmana es troben per fer activitats similars a les que fem nosaltres a Terrassa. Va ser una manera de descobrir persones i companys nous, diferents activitats que es poden fer en línia en confinament…

Conèixer gent nova, és una cosa que sempre ens agrada fer. Poder trobar-nos amb gent d’altres escoles i compartir el MOU-TE. Aquest any l’única manera de fer-ho ha de ser en línia.

De la trobada en línia vam agafar algunes idees i les hem anat fent després amb el nostre grup. Però el que tenim moltes ganes és poder sortir i col·laborar presencialment en alguna activitat solidària. Per això, potser encara haurem d’esperar una mica més.