Vaig conèixer a la Fundació Educació Solidària (FES) cap a l’any 2011, fa uns set anys. La vaig trobar a Plaça Catalunya en una fira de voluntariat internacional si no penso malament. La FES ha estat la meva porta oberta al voluntariat i a la cooperació, anys de voluntariat a nivell local i en altres països. He estat al Senegal i a Mèxic en projectes de curta duració, i a Guatemala en un voluntariat de llarga durada, amb la fundació.

 

L’últim projecte forma part del meu treball de final de màster. Vam fer un acord d’interessos amb la FES i vaig anar a Mèxic a fer-ho. Ha estat una investigació teòrico-pràctica sobre les dones a Mexicali. M’ha impactat l’amabilitat i la simpatia amb què em va rebre tothom allà. Ben ràpidament ens vam agafar confiança i m’ho vaig passar molt bé. Potser fins i tot més del que pensava.

 

Ser voluntària es “allò” que tothom hauria de fer almenys un cop a la vida. És donar per rebre però no diners com estem acostumats en el treball sinó rebre satisfacció i creixement personal, felicitat, amor… Ser-ho de la FES ha anat més enllà del simple fet de conèixer què és ser voluntària. Ara ja puc explicar que tinc amics i amigues a la Fundació i no sols això, també m’han donat la força i la motivació per seguir un camí personal i professional de justícia social.

 

Jo crec que els projectes m’han aportat més a mi que jo a ells. Però si he de dir alguna cosa, és que tots els he fet amb tota la meva dedicació i amor possible.

 

 

 

 

Respecte a altres entitats, la FES m’ha ofert un canvi de perspectiva respecte a altres ONGs o entitats. La visió d’ “altres mons” no és una visió paternalista, de compassió. És una visió productiva, trobar les eines perquè el propi lloc (ciutat, barri) sigui capaç d’autonomia i de creixement pel seu propi treball. I he repetit un cop i un altre perquè aquí he trobat sinceritat , transparència, acolliment, comprensió…

 

Conec la vinculació d’aquesta entitat amb l’Escola Pia. Com a mestra que sóc, conec l’Escola Pia, malauradament no de primera mà. Però sé que l’Escola Pia destaca per la seva educació innovadora i en valors, si més no, m’ha fet adonar que un estil d’educació pot arribar a llocs molts llunyans i donar exemples d’humanitat.

Fundació Educació Solidària