L’Escola Pia Santa Anna de Mataró acull una trobada del projecte europeu Claim Your Future, enmarcada en el programa ERASMUS +.

Claim Your Future és un projecte europeu, a tres anys, liderat per Servei Solidari que combina l’emprenedoria social vinculada a les necessitats del territori amb la mentoria per fomentar el lideratge estudiantil, tant pel que fa a estudiants de formació professional i com universitaris, que fan de mentors.
El projecte vincula els centres d’FP, universitats de ciències aplicades i ONG de 5 països, col·locant als estudiants al capdavant de la innovació.
L’objectiu és contribuir a l’apoderament dels joves a Europa per tal que es converteixin en agents de canvi que participin activament dins la seva regió i en el context Europeu, segons les necessitats.


Els països partners de la iniciativa són: Holanda, Lituània, Gran Bretanya, Alamània i Espanya.
En aquest context, durant el mes de gener, l’Escola Pia Santa Anna de Mataró va acollir a 31 joves internacionals en el marc de la Learning Week. En aquest espai, es van dinamitzar diferents tallers relacionats amb reptes socials. El projecte, però, ha pres solidesa, gràcies a la implicació d’altres centres educatius, organismes locals i l’ajuntament de la capital del Maresme. Entre d’altres cal destacar amb el Servei d’Estratègia, l’Ateneu Cooperatiu, Facto Assessors, el Tecnocampus, l’Escola GEM i l’Escola Thos i Codina.
Una de les parades, per tal d’afavorir aquesta interrelació cultural, va ser el dinar a l’Escola Pia Calassanç servit pels joves del PFI d’hostaleria.