Un any més els alumnes de 4rt d’ESO han participat de la tradicional ‘Caminada per la Pau’ que té lloc cada 27 de novembre coincidint amb Sant Josep de Calassanç.

L’activitat que té per objectiu reflexionar sobre aspectes de preocupació social, aquest any ha escollit el lema “ Camina, la natura et crida”. Així, la sostenibilitat, el respecte per la natura i l’ecologia ha sigut la temàtica motiu de reflexió.

Més de 480 alumnes de 14 escoles s’han aplegat per recórrer gairebé 8 km, enguany a prop de la ciutat de Barcelona. La ruta escollida per aquesta edició de la trobada ha portat als participants del Coll de la Ventosa a l’Àrea de Lleure del Torrent de Can Coll on han pogut gaudir d’un concert en directe a l’arribar.

La Caminada s’ha realitzat en grups d’entre 10 i 15 nois i noies de tres o quatre escoles diferents.

Durant el recorregut, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Estudis d’animació socio-esportiva de l’Escola Pia de Sarrià han preparat diverses proves —totes elles relacionades amb el tema de la sostenibilitat— que els han hagut de superar per seguir caminant. Jocs, reflexions, debats breus sobre el reciclatge, sobre els residus, són alguns dels exemples que han pogut experimentar els caminants.

Un cop han acabat la caminada han celebrat l’acte que va consistir en un concert en directe que els joves van gaudir molt. També, com ja és tradició, el manifest final, que va posar sobre la taula la problemàtica actual sobre el tema ecològic.

La Caminada per la Pau és una de les activitats lúdiques que vol ser reflex de l’esperit de família de l’Escola Pia.