Aquí tenim una activitat explicada des de tres mirades diferents. Els 4 Dies Diferents és l’activitat més nova creada pel nostre grup de monitors i monitores de Dies Diferents. Es va crear amb la intenció de poder recuperar un espai en el qual totes les persones participants poguessin gaudir del silenci, de la reflexió i del treball dels valors de l’evangeli des d’una perspectiva jove i fresca.

Els 4 Dies Diferents són una de les activitats més noves del projecte Dies Diferents, enguany en farem la segona edició. Responen a la necessitat, com a equip de monitores, de donar continuïtat al projecte amb una activitat durant l’any que, malgrat ser més curta que les que fem a l’estiu, en sigui equiparable en intensitat i solidesa del projecte. És així com fa tres anys l’equip es va plantejar fer una activitat a la primavera, aprofitant els dies de Setmana Santa, i donar-li un caire més explícit ja que el Mou-te s’emmarca dins l’àrea de pastoral de l’Escola Pia. Així doncs, els 4DD volen treballar amb els i les joves (de tercer d’ESO a 2n de Batxillerat) al voltant de quatre eixos: comunitat, convivència, reflexió i aprenentatge. Per tal d’aprofundir en aquests pilars, el grup és menys nombrós que en altres activitats de Dies Diferents, però tot i així hi ha cabuda per a gent d’escoles i procedències diverses, cosa que sempre és molt positiva en un espai com aquest, de debat i vivència compartida.”

Neus Llorens, equip de coordinació del Mou-te en Xarxa i monitora de DD

 

“Ser monitora dels primers 4 Dies Diferents va ser una experiència molt enriquidora. Com a equip de monitors buscàvem crear un espai de comunió i de convivència on els joves poguessin reflexionar sobre diversos temes i fer comunitat. Vam intentar cuidar el quotidià, responsabilitzant els participants per patrulles de les tasques i d’algunes activitats. Al ser una activitat enfocada als més grans de l’escola, entre tots, participants i monitors, ens vam encarregar de construir l’espai que volíem. Gràcies a l’espai de confiança i amistat vam parlar i pensar molt sobre quines i com són les nostres relacions amb els altres. Dono gràcies a tots els qui van fer possible l’experiència i espero que l’activitat arreli i puguem dur-la a terme molts anys més, dins del projecte Dies Diferents i Mouteenxarxa.”

Clara Roma, responsable dels 4DD 2019

 

“L’any passat, que van ser els primers 4DD, va ser la primera presa de contacte que vaig tenir amb el projecte dels Dies Diferents. Vaig marxar un dissabte amb la motxilla plena de roba d’abric, de menjar, d’expectatives més aviat baixes i de poques esperances en aquells quatre dies. El dimarts tornàvem amb la motxilla igual de plena -o més!- del que l’havíem portat. A banda de la roba feta una bola enorme, les carmanyoles buides i cinquanta mil polseres de fils, ens emportàvem molt d’amor, silenci, reflexió i un sentiment prou fort de comunitat. Entre els dies de fred, quatre dies diferents van ser una abraçada càlida i un petit espai d’aixopluc de la pluja i del soroll del dia.”

Martina Dotú, participant de Dies Diferents