El passat divendres 22 d’abril es va fer l’acte de commemoració del 10è aniversari de la formació de “Cristianisme Viu per un Món Nou”.

L’acte, que va tenir lloc a Sarrià, va aplegar a participants i organitzadors d’aquestes primeres 10 edicions. També va comptar amb la interessant conferència i testimoni de l’escolapi d’Emaús Juan Carlos de la Riva, pastoralista escolapi que ha dedicat tota la seva vida a l’acompanyament dels joves.

L’esdeveniment, que es va celebrar al saló d’actes de l’Escola Pia Sarrià Calassanç va ser un espai emotiu i de celebració d’aquests 10 anys que fa que dura el projecte.

Al llarg d’aquests anys han passat gairebé 200 persones de l’entorn d’Escola Pia. Professorat, PAS, responsables de pastoral, treballadores de les fundacions, voluntàries de Lleure Turull… tots ells amb l’objectiu de reflexionar en torn la fe i la idea de cristianisme.

Els objectius específics d’aquesta formació han sigut sempre els de:

  • Re/descobrir el sentit transcendent que pot tenir la vida.
  • Re/expressar com és possible tenir una imatge i experiència de Déu que ens enriqueixi i alliberi, en un món secular, científic i tecnològic.
  • Re/descobrir què vol dir i què implica ser cristià.
  • Adonar-se que és possible viure la fe en comunitat, més enllà de la institució eclesial.

Cristianisme Viu pretén, a diferència d’altres models formatius, ser una proposta oberta a tots els professionals d’Escola Pia que tinguin ganes de fer una reflexió en profunditat sobre aquest tema i crear un espai per a compartir la visió de creients, agnòstics i ateus.

Durant tots aquests anys han sigut 16 els formadors que han posat sobre la taula diferents temàtiques de debat. Entre altres, s’ha parlat de neurociència, cosmologia, ciència i fe, sociologia, psicologia, espiritualitat, compromís, solidaritat…