Amb l’inici del tercer trimestre a totes les institucions de l’Escola Pia s’han reactiviat també les formacions. 

En aquest cas, han sigut totes les monitores voluntàries de Colònies Jordi Turull qui han iniciat la formació de prevenció d’abús sexual infanitl i juvenil amb la Fundació Vicky Bernadet. 

La relació amb la Fundació es va iniciar a principi d’aquest curs escolar per actualitzar el protocol d’atenció al menor que té la institució des del 2012. 

El projecte el lidera l’Ernest Botargues, cap d’àrea d’acció social de l’Escola Pia, i implica una formació integral a tots els agents involucrats amb l’Escola Pia, incloses les famílies. 

En el cas de CJT, es va decidir iniciar la Formació amb un grup pilot. Quan acabi  la formació s’hauran format 100 voluntaris i voluntàries. 

L’Alba Girbau, gerent de Lleure Turull, ens explique que “aquesta formació estava prevista per fer-la entre el segon i tercer trimestre. Amb la situació que ens trobem, s’ha hagut d’adaptar i l’estan rebent de forma online”. 

Per poder respondre a les necessitats de tots els formants, s’han organitzat 4 grups de 25 persones i faran un total de 8 hores de formació dividides en 4 sessions de 2h.