Finalitza el projecte europeu LETS SAVE en el què participa Servei Solidari

La fundació de l’Escola Pia de Catalunya, Servei Solidari, ha participat del projecte europeu que ara finalitza.

El projecte Lets Savee ofereix una formació pràctica d’autofinançament als col·lectius en situació de vulnerabilitat. La finalitat, és que les participants puguin fer-se càrrec de la seva pròpia situació i tinguin accés a xarxes de suport on puguin compartir lluites i sinergies.

Es tracta de grups d’estalvi on les persones es reuneixen per estalviar juntes i, a part, comparteixen vivències, es donen suport, consells, aprenen sobre com portar les finances, aprenen aspectes bàsics de màrqueting…

Diverses entitats europees s’han unit per mostrar l’impacte dels grups d’estalvi als seus territoris i per compartir coneixements i crear una millor metodologia de funcionament.

El programa va destinat a persones migrades i nouvingudes, en situació d’atur, amb feines inestables, microempresàries, etc… que es troben en risc d’exclusió social a causa del panorama econòmic i laboral actual.

Des de Servei Solidari també hem compartit la metodologia que es desenvolupa a casa nostra i s’ha presentat un cas d’estudi en el que es presenten els números i les dades del projecte a catalunya.