El febrer corre com un gos llebrer

El temps corre que vola, i el febrer, un xic més curt, en té sobretot la fama. Com qui diu tot just començat ja arriba al final, mentre la florida dels arbres ens deixa amb la boca oberta i Carnestoltes i la Quaresma són a tocar. Quina acumulació de vivències de tota mena. Novetats pel que fa a la pandèmia i la seva repercussió en les escoles, novetats en la política, tant la més propera amb tics altre cop caïnites, com la mundial amb els ais al cor d’una pau amenaçada a Ucraïna i en tants altres llocs del món. I també, a Can Colapi, un Capítol General, a Mèxic, que ha passat com una ventada de febrer. Encara no veiem bé què ens durà… però hi confiem.

L’escrit també serà curt, com el febrer. Prou que ens agradaria no semblar gaire redundants, però costa de trobar elements nous. El papa Francesc va oferir no fa gaire a les monges dominiques de Manresa, capitanejades per Lucía Caram, una moratòria de cinc anys perquè puguin posar en marxa un invent per trobar alguna fórmula que pugui esdevenir jurídica perquè la debilitat de forces de la comunitat monàstica, per l’edat i pel nombre escàs, pugui roborar-se amb la inclusió del laïcat cooperador. Bona notícia, encara que caldrà esperar un cert temps. L’Escola Pia de Catalunya fa anys també que hi somia i hi treballa. El febrer corre com un llebrer, sí; malgrat tot, hi hem d’arribar-hi a temps. És massa important el que està en joc: la nostra Missió, la nostra raó de ser com a institució, el destí de molts nois, noies, jovent…

La fúria desbocada que ens pren davant l’escolament apressat dels dies, ha de temperar-se per deixar pas a una reflexió serena i col·lectiva, ja que en bona part el nostre futur és a les nostres mans. La gloriosa florida que ja anuncia la primavera ens hi anima. Dels troncs vells i asclats dels ametllers carregats d’anys en surt el prodigi d’unes flors simples però encantadores. Com un miracle de cada any, surten sense por a les nits encara fredes, obertes a un futur prometedor.

Alguna cosa en podem aprendre, oi? Bona primavera!