El passat dissabte 3 d’octubre més de 900 persones es van trobar online per celebrar el Encuentro Escolapio que reuneix totes les comunitats escolàpies del món.

Després que el Papa Francesc llancés una convocatoria pel Pacte Educatiu Global, la comunitat escolàpia ha volgut fer una trobada per compartir els reptes actuals que té l’educació a nivell mundial.

“Para nosotros, escolapios, hijos e hijas del fundador de la escuela popular cristiana, es fácil comprender este proceso, porque llevamos cuatro siglos trabajando en él”, comenta P.Pedro Aguado, Superior General dels Escolapis.

Durant la trobada online, el mateix Papa Francesc, va introduir la temàtica, a través d’un breu vídeo.  I també el P. General va deixar clares les tres opcions des de les quals cal impulsar aquest procés. En primer lloc, indicava, cal posar les persones al centre; impulsar tots els processos que ajuden a créixer a la persona i educar en el servei al bé comú de tots els éssers humans. L’objectiu, insisteix, és buscar la millor manera de participar en aquesta tasca universal consistent per a reconstruir el pacte educatiu global.

Seguidament, es van presentar i compartir exemples educatius de diferents centres escolapis. Quatre experiències significatives que reforcen les necessitats que l’educació mundial requereix en l’actualitat. Entre totes, l’Escola Pia Nostra Senyora, va presentar “112! El Mundo tiene sed” un projecte que parla d’ecologia integral.

“Aquesta trobada és una oportunitat per compartir, conèixer i aprendre d’altres realitats escolàpies i ser conscients de que formem una gran comunitat” comentava la Sara Camps, responsable de l’àrea de Pastoral de l’Escola Pia de Catalunya.

Al seu torn, des de Medellín (Nazaret) es va presentar “Calassanz Contigo“, un projecte sobre solidaritat i desenvolupament. “Hogar Calassanz” el projecte treballat pels escolapis de Buenos Aires el projecte sobre dignitat i drets humans. L’últim bloc, es va tancar amb el projecte sobre pau i ciutadania que es presentava des de la zona de l’Àfrica de l’Oest, “Liderazgo y Participación de los alumnos”.

La trobada va comptar amb la participació de Juan Antonio Ojeda, membre de la OIEC (Organización Internacional para la Educación Católica), qui va aprofitar per presentar el llibre “Luces para el camino” que la mateixa OIEC ha publicat.

Per finalitzar la trobada, el P. General va exposar les seves reflexions sobre els “reptes del Pacte Educatiu Global de l’Escola Pia”.