Tenim un repte entre mans: Realitzar les colònies de tota la vida, amb l’afegit de les nostres actuals companyes de vida, les “estimades” mascaretes.

Quan sortim a la prada de bon matí, amb els ulls plens de lleganyes, mentre la sintonia soni pels passadissos, els monitors i monitores haurem d’anar demanant sempre fulard al coll -o al cap quan fa molt sol- i mascareta. Cridant ben fort, amb una distància d’1,5 metres clar i la mascareta que redueix el volum de la veu…

Vist així, sembla que no valgui la pena, però, i si mirem la part bona? La part de sempre?

Obrir els ulls al matí i veure’t rodejat d’infants iguals que tu, que t’estan acompanyant en aquesta gran aventura, rodejat d’una petita família que es crea durant aquests 9, 12, 13 o 15 dies, però que t’acompanyarà tota la teva vida “coloniera” i per molts més anys.

No saber quina hora és, ni saber què t’espera durant el dia d’avui, que potser toca excursió pels voltants de la casa, remuntada al riu, banys a la piscina, taller samarreta, gimcana per embrutar-se, torneig de pitxi… hi ha tantes opcions, que l’única cosa que saps és que de ben segur hi haurà un munt d’activitats i moments de diversió amb la resta.

Tenim un repte entre mans, un repte que agafem amb moltes ganes i força per preparar unes colònies màgiques pels infants i joves que ens facin desconnectar del ritme frenètic del dia a dia i del ritme que ens marca la pandèmia actual.  

Començant pels més petits, els nostres Gegantons i Infantons, que conjuntament realitzaran una estada de 9 dies a una casa de colònies ben a prop de Barcelona. Junts se submergiran en una màgica història que els acompanyarà durant les colònies. Un munt d’activitats i banys refrescants a la piscina. 

Seguint pels infants de Pineta, que aniran de colònies en un dels entorns més privilegiats del Pirineu. Activitats de lleure amb ambientacions i personatges fantàstics. Banys al riu, tallers, excursions i alguna nit a sota les estrelles.

També els adolescents que, a més a més de totes les activitats que faran, començaran el seu camí cap a la independència i cuinaran ells i elles mateixes, sempre amb l’ajuda dels monitors i monitores! 

Euskadi, en una casa de colònies a prop del bosc i prop del mar, en un bonic indret del País Basc. Fent Camí, tal com diu el nom, uns dies d’aventura fent ruta fins a arribar a la casa de colònies. Caravana Teatral, els primers dies assajant i creant una obra de teatre en una casa de colònies i, la resta, representant-la pels pobles del voltant (recordem que la cultura és segura). A17, la millor tanda per acabar l’etapa com a infants a Colònies Jordi Turull. Els primers dies tindran l’oportunitat de fer un tastet en el món del voluntariat social. La segona part tindran l’oportunitat d’endinsar-se en un poble basat en el voluntariat i el treball amb la comunitat, oferint la seva ajuda en el que puguin als residents.

I no oblidem, els nostres joves de Sensi, formant-se per ser monitors i monitores a Colònies Jordi Turull. 

Un gran repte que, no en tenim cap dubte que entre totes, aconseguirem! 

Per a més informació podeu visitar la pàgina web de Colònies Jordi Turull.