El divendres 6 de setembre, representants de les Institucions Educatives de l’Escola Pia d’Europa s’han reunit per estrènyer llaços, treballar de manera conjunta i per abordar els diferents reptes als quals s’enfronten les nostres escoles des d’una mateixa mirada.

Han participat professionals de les províncies de Betània, Eslovàquia, Hongria, Polònia, Catalunya, Itàlia, Emaús i Àustria, acompanyats per l’Assistent General d’Europa, Miguel Giráldez. També Toni Brugaya, secretari general de les Institucions Educatives d’Escola Pia de Catalunya qui ja participava en aquesta trobada, els ha donat la benvinguda. Anteriorment, aquesta trobada s’havia fet sempre a Roma i enguany és el primer cop que es fa a una de les províncies europees, en concret a la ciutat de Barcelona. Es preveu que d’ara endavant, es realitzin a les diferents províncies amb l’objectiu de poder conèixer-les directament.

Durant la reunió, els assistents van explicar breument la situació de cada província per tal de conèixer els principals canvis i les millores més destacades des de la darrer reunió. També es van repassar els últims acords presos. Entre aquests, el més rellevant és la realització d’un premi d’Aprenentatge Servei entre totes les províncies escolàpies d’Europa: el premi Trastévere.

Segons en Toni Brugaya, el fet de celebrar aquestes reunions periòdiques és important perquè les diferents institucions europees tenim un objectiu comú i no hem de perdre de vista que plegats “treballem perquè totes les noies i els nois que venen a les nostres escoles creixin al màxim, a que treguin el millor, a potenciar al màxim els seus talents i que, d’aquesta manera, puguin tenir una vida ben plena”.