Entre dilluns dia 9 i divendres 13 d’abril, responsables de Comunicació de les demarcacions escolàpies i la Fraternitat. La trobada se celebra a Madrid i hi participen més de 25 persones de racons com Les Califòrnies, Camerun, Eslovàquia, Polònia, Senegal, Filipines, Índia, Xile… entre d’altres. Segons afirma el P.Andrés Valencia, l’objectiu és “créixer en la concepció de la nostra tasca com un servei a l’Orde i la Demarcació i que trascendeix el nostre càrrec”.

Sota el títol “Id y Anunciad” va començar amb la presentació de cadascuna de les Províncies el mateix dilluns. Dimarts el P. General Pedro Aguado va saludar els participants, destacant alguns dels reptes de la tasca comunicativa: “la nostra tasca no és comunicar per l’Escola Pia sinó per tal que la gent s’entusiasmi amb la nostra missió i amb Jesús”. El director de la revista Vida Nueva, José Beltrán, va compartir una reflexió sobre la comunicació en l’Església d’avui: “Tenim la millor notícia de la història per comunicar però hem de fer-ho amb professionalitat i fidelitat creativa”. Beltrán va dirigir un taller sobre com generar notícies atractives.  Per la tarda, es va celebrar una tertúlia on van participar els quatre periodistes Miryam García, de la revista Gesto d’Obras Misionales Pontificias; Jesús Bastante, de Religión Digital; Pablo Labandeira, de Comunicació de las Jesuitinas i Chema Ivorra de les Hermanas del Cluny.

La resta de la setmana continua amb la xerrada “Comunicació efectiva”, de la representant del Departament de Comunicació d’Escuelas Católicas, i amb “Comunicació i xarxes socials”, d’Alberto Mayoral, coautor d’un manual de comunicació 2.0 per a centres educatius.