El Grup d’Animació a la Lectura de l’Escola Pia de Catalunya ens fa arribar una proposta per Sant Jordi: 50 llibres que els han agradat molt.  Els seus responsables asseguren que en aquesta selecció “que esperem que gaudiu molt de la seva lectura, trobareu novel·la, poesia, còmic, llibre-joc, coneixements, novel·la gràfica…per a tothom i totes les edats.”

Recomanats Sant Jordi 2018 

Més enllà d’aquesta llista, un dels experts del grup, en Feliu Carreras, ens dona una sèrie de consells per quan comprem un llibre el proper 23 d’abril:

1. Remena, deixa’t atreure, parla amb els llibreters, escull editorial, col·lecció, contraportada i autors abans del 15 d’aquest mes. Després, potser, seràs víctima de la propaganda.

 2. Hi ha editorials que ho editen tot. I altres editen poc i bo. Procura encertar-la.

3. Els més llegits no són forçosament els millors: ni els que guanyen premis atorgats per les editorials ni els de les persones mediàtiques. Recorda el primer consell: tries tu.

4. Si llegeixes sempre el mateix autor perquè t’agrada molt, potser el teu univers lector té la mida del planeta del petit príncep.

5. Tres volums d’una trilogia són un bon negoci per l’editor. Tres llibres diferents un enriquiment personal.

6. Fes cas d’aquesta dita catalana: “Que el llegir no faci perdre l’escriure”. T’ajudarà a estimar autors i autores i a tots els qui fan possible que tinguis un llibre que t’acompanyi.