El projecte “Famílies, juguem?” s’origina en una taula de treball conjunta que organitza el pla comunitari del Verdum i en la que hi participen tots els serveis del barri que treballen amb famílies. Com explica el Jordi Vilà-Font, director de l’Escola Pia Luz Casanova, “en aquesta taula de treball tenim ocasió de compartir inquietuds, posar-nos cara, comparar problemàtiques… Cada any hem anat proposant feines a fer que bàsicament s’han destinat a la formació entre nosaltres i de pal·liar les mancances que uns i altres tenim, però aquest any hem volgut fer una intervenció directa amb famílies”.

El serveis que hi participen som el de Salut (Agència de Salut pública que porta el programa de salut als barris, Pediatria del CAP, EIPI (Equip d’Intervenció Primera Infància), Serveis Socials del Verdum, Fundació Pare Manel i l’Escola Pia Luz Casanova.
Així neix el projecte “Families, juguem?”. En aquest espai, que ha tingut diverses sessions els dimarts a la tarda, “hem proposat un espai de trobada de famílies per compartir el joc. Així doncs cada un dels serveis ha organitzat una o dues sessions en les quals proposava activitats compartides on les famílies en puguessin trobar. Les activitats han estat ben diverses, des de tallers de participació que ha proposat el pla comunitari, fins a tallers de cuina que s’han fet amb l’agència de salut pública, o bé resolucions de conflicte que s’han proposat des de serveis socials.
El dimarts 9 d’abril va ser el torn de l’Escola Pia Luz Casanova i vam fer una proposta de jugar i aprendre a l’hora” afegeix. Si voleu gaudir de la sessió, mireu! Programa betevé
En aquesta la sessió es va fer un recull de materials senzills que pares i mares puguessin tenir a casa i se’ls hi va fer un ús educatiu per a aprendre i jugar. “El taller va sortir molt bé i tothom va gaudir de la proposta. Pares i mares es van endur un bon banc de recursos i de idees per a jugar amb els seus fills al mateix temps que aprenien! Personalment crec que va ser un bon servei, va ser una bona manera de presentar-nos i de com centrar la mirada en la feina que es fa des de l’Escola” afirma el Jordi.