L’Escola Pia participa en el projecte CRISS d’innovació educativa, finançat amb el suport de la Comissió Europea (programa Horizon 2020) . El projecte té com a objectiu posar en marxa una plataforma digital per a l’adquisició, avaluació i certificació de les competències digitals als centres d’educació de secundària. Durant el curs 2018-2019, s’engegarà un pilot en què participaran més de 25.000 estudiants, 2.000 professors i 400 centres educatius de tota Europa.

La participació d’Escola Pia de Catalunya en aquest pilot serà amb 500 estudiants, 30 professors i 8 centres educatius.

CRISS és un projecte tecnològic i social que permet practicar la docència de la competència digital (definida per diferents subcompetències i criteris d’assoliment) amb eines d’avantguarda i millorar aquest model d’ensenyament, certificar aquestes competències dels estudiants i oferir-los un projecte tecnològic que fomenta la creativitat i la col·laboració. El projecte permet accedir a continguts i recursos actualitzats, per a mestres i alumnes.

El professorat i els centres educatius disposen de dinamitzadors, formació online a través d’un MOOC (curs online massiu i obert), recull d’activitats per a programar els continguts, eines per confeccionar activitats a mida, suport i una comunitat de professionals de tota Europa. Tanmateix, la nostra institució, per ser un dels participants en el disseny del projecte participarà, de forma presencial, en la formació inicial de professorat a Villa Montesca (Itàlia) i això ens proporcionarà experts en la formació del professorat que posteriorment s’ha de formar online.

Es garanteix l’accés a la formació i a les tutories en línia, es promouen les activitats participatives entre usuaris amb els fòrums i seminaris i tot el contingut es genera segons les necessitats i els interessos dels usuaris.

Actualment, el consorci (partners que participen en el projecte), està format per 15 institucions -escoles, empreses i universitats- d’arreu d’Europa, amb diferents tasques per a compartir i col·laborar.

Els partners són:

Durant aquest curs hi ha un equip de treball de 6 persones de diferents escoles que estan dissenyant el pilot (en ordre alfabètic) :

Més informació: CRISS-171106-Brochure (CAT)

CRISS