L’Alifara, trobada d’equips directius dels 20 centres de l’Escola Pia de Catalunya, va refermar l’aposta pel camí de la innovació pedagògica endegat amb el projecte SUMMEM. En aquest sentit tant el secretari general d’Institucions Educatives, Antoni Burgaya, com el responsable de l’Àrea de Projecte Educatiu, Pere Vilaseca, van dibuixar les línies de continuïtat en una aposta d’innovació “que ja no té marxa enrere”.

La trobada va servir també per compartir experiències d’un curs 2016-17 molt intens i conèixer els canvis de responsabilitats a les escoles. A nivell de direcció el Jose Martín deixa la gerència de Calella per assumir la mateixa responsabilitat a Sarrià, ja que Josep Maria Arbusí es jubila. La direcció de Calella serà per la Marisa Romero.

A Moià la Giannina Aztarain pren el relleu a la direcció a la Maria Rosa Padrós, mentre que a Sant Antoni l’Eduard Maza substitueix a Ramon Beringues, que entoma la responsabilitat de la direcció de Sitges. L’actual gerent d’aquest darrer col·legi, Carles Cereceda, assumeix la direcció de Terrassa. Finalment en David Gallemí, responsable d’FP d’Escola Pia, entoma també la responsabilitat del Calassanci.

També hi ha canvis de responsabilitat pedagògiques a Mataró, Moià, Sitges i Terrassa.

Es va fer un esment especial al Jesús Téllez, que aquest any es jubila. Téllez, com a director de Luz Casanova, va pilotar juntament amb Joan Vila el canvi des de la responsabilitat de les germanes apostòliques a l’Escola Pia.