179 alumnes de l’Escola Pia participen en les Jornades de Formació de l’ESCAC.

L’Escola Pia de Catalunya amb la col·laboració de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), celebra, enguany,  la Xa edició de la Mostra Audiovisual Josep Maixenchs. Un esdeveniment que es va celebrar per primera vegada l’any 2010.

Deu anys més tard, l’organització de la mostra ja escalfa motors per celebrar amb una gala plena de sorpreses, la primera dècada d’aquesta iniciativa. Aquest any, amb l’obertura a la participació de qualsevol escola de Catalunya.

Cada any, els projectes presentats són de més qualitat i més afinats.

Una de les accions que gira al voltant de la Mostra Audiovisual des de fa uns quants anys són les Jornades de Formació a l’ESCAC a les quals participen els estudiants d’Escola Pia.

Durant tres dies, l’ESCAC ha estat rebent fins a 179 estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior que han tingut l’oportunitat d’assistir a classes magistrals pràctiques sobre tècniques audiovisuals. Les sessions han començat amb una xarrada introductòria a càrrec d’en Daniel Agudo, que forma part de l’equip d’assessorament de futurs alumnes de l’ESCAC.

S’han realitzat dos tallers: un sobre tècniques de so i un segon sobre tècniques de fotografia. Tots dos tallers han adquirit un aire molt pràctic i els alumnes han pogut posar en pràctica els consells dels professors.

Les jornades són pels alumnes, “una manera de conèixer aquesta disciplina posant-se mans a l’obra. Sempre tornen a l’escola molt engrescats i amb quatre idees pràctiques que els va molt bé per posar en pràctica pels projectes audiovisuals que fem a classe”, comenta en David Segura, professor de Cultura Audiovisual de l’Escola Pia Igualada.