El projecte “El Silenci d’un crit” ha guanyat els Premis BALDIRI EXPERIÈNCIES.

Els Premis Baldiri Reixac reconeixen i impulsen els projectes que, mitjançant la cultura i els llenguatges artístics transformen l’educació. El silenci d’un crit, és un projecte realitzat amb alumnes de 3r d’ESO i 6è de primària i dirigit per la docent Montse Basart i amb el suport de l’AFA i l’Ajuntament d’Igualada.

Aquest projecte educatiu i artístic és el resultat de treballar i investigar les violències que hi ha a la nostra societat i que s’han identificat com a habituals.

L’objectiu ha estat crear, a través de les Arts Escèniques, un camí cap a l’alliberament, la denúncia, la reflexió individual i col·lectiva, utilitzant l’art com a llenguatge per a preguntar-nos sobre la nostra realitat i activar el diàleg per a crear el futur que volem, creant una Acció Artística per tal de visibilitat situacions quotidianes de violència en tots els àmbits (estereotips, racisme, assetjament escolar, violència verbal, gènere…). El dia 30 de gener es va estrenar al Teatre de l’Ateneu d’Igualada i es va poder veure posteriorment un reportatge realitzat pel Canal Taronja.

L’entrega de premis es farà el pròxim 7 de juny al Teatre Lliure.