Dos treballs reconeguts pel Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic, publicats

/, home_educacio/Dos treballs reconeguts pel Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic, publicats
“Canviar el consum per canviar la vida. Una proposta educativa i de conversió ecològica” de Carles Armengol i XXIXè premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic, i “Art i pedagogia. Pràctiques i reflexions” de Salvador Ferrer i menció honorífica a la XXVIIIa edició del mateix premi de l’Escola Pia de Catalunya, es publiquen i passaran a disposició de tothom.
“Canviar el consum”
Aquest estudi, redactat des d’una perspectiva humanista seguint els criteris contemporanis dels ensenyaments socials de l’Església, vol ser una interpel·lació directa als educadors en un tema d’actualitat. 
L’autor afirma que, davant la rellevància que el consum té avui en moltes esferes de la vida, cal donar-li atenció també des d’un punt de vista educatiu. Esbossa una pedagogia del consum i els estils de vida en aquesta obra. Ara, l’Editorial Claret el publica i es presenta el proper dimecres 26 de juny, amb la participació del filòsof Josep Maria Esquirol i la periodista Laura Mor, a les 19 hores.
Més informació:
“Art i pedagogia”
L’autor, des de la pedagogia sistèmica, presenta un treball reflexiu per a fomentar el debat entre l’alumnat a l’escola i ajudar-lo a adquirir esperit crític a partir d’experiències  filosòfiques, sociològiques, estètiques i artístiques centrades en l’art contemporani. Salvador Ferrer és llicenciat en ciències polítiques i sociologia per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i diplomat en estudis avançats per la Universitat de València. Actualment treballa com a educador d’educació especial al CRA Riu Vernissa, a Llocnou de Sant Jeroni, València.
Més informació: Notícia web Escola Pia
El Premi d’Assaig Pedagògic Joan Profitós es convoca sota el patronatge de la Fundació Joan Profitós i la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.
2019-06-22T20:23:01+00:00