L’equip CRISS de l’Escola Pia de Catalunya, format per docents de les escoles de Mataró, Balmes, Granollers i Sarrià, va participar el passat 12 de novembre, en el CRISS H2020 Symposium, a Heraklion, Creta. El simposi va comptar, entre d’altres personalitats, amb la presència de la vice-ministra d’educació de Grècia, a Sra. Sofia Zacharaki, el director regional d’educació primària i secundària de Creta, el Sr. Emmanouil Kartsonakis, i el “Project Officer” de CRISS de la Comissió Europea, el senyor Marcel Watelet.

Docents de primària i secundària d’escoles d’arreu d’Europa que hem participat en el pilotatge del projecte aquest darrer curs, vam compartir les nostres experiències i pràctiques. La presentació de l’equip EPC es va centrar, sobretot, en analitzar a nivell pedagògic i tècnic el resultat del pilotatge en 8 de les nostres escoles, explicant també el projecte SUMMEM com el nostre marc de referència del treball cooperatiu i per projectes. El nostre anàlisi és el resultat de la feina dels 40 docents participants i dels més de 600 alumnes de secundària i 200 de primària que van treballar la competència digital, dels quals la majoria van obtenir algun tipus de certificació d’assoliment.

El simposi va ser la oportunitat de posar damunt la taula les incerteses i anhels de docents i experts d’arreu d’Europa pel que fa al futur de l’adquisició de la competència digital a l’aula i el futur de la recerca en educació a l’EU.

Per veure la presentació de la Conxi Curto, en anglès, sobre el projecte CRISS a la nostra institució podeu en aquest enllaç.

 

Fes clic aquí per veure el vídeo: