Concert aniversari Cor Turull! (7 de juliol)

/, Papers/Concert aniversari Cor Turull! (7 de juliol)

Fa deu anys, un grup d’amics i amigues vinculats a Colònies Jordi Turull van posar en marxa una iniciativa musical. El Cor Turull celebra la primera dècada i ho vol fer amb tots nosaltres, regalant-nos un concert el proper 7 de juliol, a l’Escola Pia de Sarrià.

 

El Cor Turull, com ens explica el seu director Manel Garcia, “neix de la inquietud de monitors i monitores per tenir una coral. Se’n va crear una primera que va durar un anyet i que no va quallar. La Mayra Ferrer, treballadora de Colònies Jordi Turull, ens va donar l’excusa perfecta per tornar-hi: va demanar-nos a mi i a l’Edna Albareda que busquéssim gent vinculada a Colònies i féssim quatre cançons pel seu casament.”

 

Dit i fet: nou companys i companyes s’hi van animar. Deu anys després, set d’ells continuen al Cor tot i que el Manel calcula que potser unes 60 persones han passat per les seves files.  “Des d’aquell casament, el Cor Turull s’ha mantingut amb monitors en actiu, antics monitors, i gent de fora que s’hi ha anat afegint”. Avui, són una vintena els cantaires que assagen els dimecres.

“El nostre repertori és variat: des de música clàssica a pop modern, dels 80, gospel, tradicionals… i estem oberts a experimentar. Com el triem? Depèn. La majoria dels cants els trio jo, parlant amb gent del cor; altres peces neixen de les inquietuds dels cantaires o, si preparem un casament i ens demanen alguna cançó concreta, miremm què ens demanen i, si és viable, la fem i la mantenim” ens comenta.

Com qui no vol la cosa, setmana rere setmana, ha passat una dècada. Li preguntem a l’Alfred Garrido, antic monitor de Colònies i membre del Cor Turull, com es veu d’aquí a deu anys: “M’agradaria seguir sent un nombre com ara, de 20 o 25 cantaires, mantenir l’energia que tenim ara, no decaure, i continuar participant en musicals amb escoles de teatre o fer alguns concerts amb una banda amb saxo, guitarra, ‘bajo’… i arribar a una mica més de públic!”.

El Manel afegeix: “Som un grup d’amics, així es diu el grup de whatssap que tenim! Un grup que es troba amb l’excusa del cant coral i després se’n va a sopar. Em veig mantenint aquest grup d’amics  amb la passió i les ganes de cantar, intentant fer-ho el millor que podem…” assegura. I concretant una mica més, afegeix que li agradaria “fer alguna cosa diferent. Últimament em passa pel cap voler cantar alguna cosa clàssica amb orquestra acompanyant-nos. Sigui Carmina Burana sigui qualsevol peça com una missa”.

Això sí, reconeix, segurament tindran més cabells blancs però… la il.lusió de compartir una estona entre companys i companyes i de gaudir de la música, intactes!

 

2019-07-11T21:38:41+00:00