Guifré Serrano, alumne de 2n de batxillerat artístic de l’Escola Pia de Sabadell, va presentar el seu Treball de Recerca sota el títol de “Far Vus? (per què?)”. El TR consta d’una monografia que investiga les causes de la Xoà a partir de documentació i entrevistes a especialistes internacionals (el director del Memorial de Bergen Belsen, la directora de la Casa de Wannsee, el director del gueto de Alhem, el director del gueto de Hannover, i el director del Memorial Democràtic), també a dos directors de documentals internacionals sobre el tema (Gerardo Stawsky y Luis Puenzo, Òscar per “La historia oficial”), i també a supervivents: de la Kristallnacht, del gueto de Varsòvia, del gueto de Svir i Vaivara, i dels camps de Bergen Belsen, Auschwitz-Birkenau, Stutthof, Mauthausen i altres de menors a Tallin, Vivikonna, etc. El treball estava tutoritzat per Ramon Riera i va obtenir la qualificació de 10.

En Guifré, posteriorment, es va proposar fer un documental adreçat als joves de la seva edat, dintre del marc de l’aprenentatge-servei, que expliqués la seva experiència en el procés i en el viatge que va organitzar juntament amb una associació de Hannover, al camp de Bergen Belsen i els seus voltants. “Far Vus?”, que vol dir per què en jiddish, va obtenir el Primer Premi en el Premi CAC a l’escola, el Primer Premi de Recerca en Memòria Democràtica, del Memorial Democràtic, i el 2n Premi en els Premis TR de la UPF.

El Jewish Film Festival de Punta del Este 2018 l’ha demanat per a la seva secció oficial, i és possible que participi també en el Festival de Cinema Jueu de Barcelona també el 2018.

Els jurats de tots aquests premis va destacar la qualitat del guió i de les reflexions, com també la varietat de fonts directes entrevistades i la qualitat audiovisual (gravat tot amb una càmera esportiva tipus Go Pro, i editat amb Final Cut i el so en Pro Tools).

El Guifré cursarà l’any vinent estudis de Disseny Gràfic i continuarà amb la seva activitat com a monitor d’esplai, jugant a vòlei i amb la seva afició per l’skate, com es pot comprovar en el documental.