El Calassanci i les Fundacions d’Acció Social d’Escola Pia signen el manifest i participen de la concentració del diumenge 5 de setembre a favor de la Reforma del Reglament d’Estrangeria.

Amb aquestes accions pretenen que el Govern de l’Estat permeti als joves extutelats, que han estat beneficiaris de la protecció de l’administració sent menors d’edat, tinguin permís de residència i de treball al fer els 18 anys. Actualment, són milers els joves que han quedat o quedaran en situació d’exclusió a Espanya.

Des de l’Escola Pia de Catalunya el compromís d’acollida i de fer possible l’educació d’infants i joves en risc, és un compromís ferm pel qual volem seguir treballant.

El manifest al qual El Calassanci i les Fundacions d’acció social de l’Escola Pia s’han adderit expressa el malestar davant de les decisions del Ministeri de l’Interior per frenar el reial decret que el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions promovia per adaptar les necessitats de la població extutelada del nostre país.

A Catalunya, milers de joves es troben en situació irregular al fer la majoria d’edat ja que si no compten amb un contracte laboral d’un any i de jornada completa, només es queden amb una autorització de residència no lucrativa que no els permet treballar, i per tant, els és molt complicat seguir desenvolupant-se autònomament.

Cada dia que passa els joves pateixen les conseqüències nefastes de la situació política. Molts d’ells desitgen estudiar o treballar i no se’ls permet amb l’actual legislació.

El Defensor del Pueblo, el Síndic de Greuges i moltes organitzacions que han treballat per fer aportacions a la proposta de modificació assenyalen que es tracta d’una mesura necessària, urgent i que no pot ser ajornada.

El diumenge 5 de setembre, representants de les entitats socials d’Escola Pia s’han trobat a Barcelona per reclamar la #ReformaReglamentEstrangeriaJA