El passat dissabte dia 18 d’abril, l’escola Pia de Catalunya, va proposar una activitat diferent per a fer des de casa. Els equips inscrits van rebre les indicacions pertinents uns minuts abans de començar el joc d’escapament. 

Després d’una experiència similar que ja es va posar en marxa al mes de febrer, per celebrar els dos-cents anys de presència de l’escola Pia de Calella, en Christian Negre (@applejux), professor de l’Escola Pia de Calella, ha sigut el creador d’aquesta iniciativa. 

L’objectiu del joc era passar el procés de selecció d’Air Bananas; Una companyia internacional de missatgeria urgent. En 45 minuts, els participants van haver de demostrar que són uns grans pilots capaços de posar enginy a cada repte que se’ls presenta. 

Un dels avantatges d’aquest joc d’escapament, és que els equips es podien conformar a distància, en grups recomanats de 6 persones com a màxim. A través d’una videoconferència, a la que cada vegada ja estem més acostumats, companys de classe, amics o famílies van poder passar una estona junts, per tal de resoldre aquest trencaclosques. 

540 grups, més de 1800 persones jugant a la vegada al joc d’escapament #AirBananes. Un 74% dels participants han aconseguit l’objectiu del joc amb el temps indicat. 

“És una experiència molt divertida que posa a prova a tota la família” ens diu un dels participants per Twitter. Tot i que alguns dels equips no han pogut finalitzar la prova en els 45 minuts i ja demanen una nova edició de l’activitat. 

Alguns dels participants, ja hi havien jugat en la primera edició en la versió Familiar, i s’han aventurat en la versió Pro.