Ahir dissabte, de bon matí, una trentena de religiosos es van trobar a la capella de l’escola de Sarrià. Eren els capitulars religiosos: els dos divendres pel matí estan dedicats a abordar els aspectes específics de la vida religiosa, i només hi participen els religiosos. Ahir, van dedicar-se a avaluar el compliment dels objectius que es van marcar ara fa quatre anys, i a començar a aprofundir en l’anàlisi de la realitat. De fet, tot el Capítol segueix sempre aquest patró: avaluació del passat, anàlisi del present, compromís de futur.

Al migdia, a l’hora de dinar, ja van començar a arribar els primers capitulars laics i laiques. Poques coses fan més germanor que compartir el dinar, i el Capítol és, en essència, germanor, fraternitat, sororitat.

I, llavors ja sí, un cop hi van ser els 56 capitulars, van començar les sessions del 65è Capítol Provincial 2019. Si tenim en compte que el Capítol se celebra cada quatre anys, calculeu quants anys fa que l’Escola Pia de Catalunya celebra els seus Capítols Provincials! Primer de tot, es van nomenar (o presentar, en funció del sistema de nomenament) els càrrecs capitulars. Els secretaris són l’Aniol Noguera de Santa Margarida de Montbui i l’Olga Canet de Barcelona, i els moderadors són en Pep Segalés de Mèxic i la Laura Martín de Barcelona. President el Capítol l’Eduard Pini, Provincial de Catalunya, i l’Hilario Flores, Viceprovincial de les Califòrnies.

El treball d’ahir a la tarda es va centrar en l’estudi de les avaluacions del compliment dels objectius 2015-2019. Les àrees de treball de l’Escola Pia van fer arribar les seves justificacions al Capítol, i ara aquest ha estat estudiant-ne el contingut, tant en comissions, com en plenari. Tot plegat, per a poder transformar-les també en propostes de futur per al proper quadrienni: hi ha molts objectius que, tan si estan més o menys assolits, per la seva importància caldrà valorar si cal que segueixin sent objectius per al proper quadrienni.

A les 20h vam acabar la sessió, cansats però contents. I, avui, més! A més, aquesta tarda sabrem els noms del Provincial i els Assistents que guiaran la casa els propers quatre anys. Un dia important: som-hi!