ALTRES FONS

En aquest apartat hom pot trobar-hi documentació de diversa procedència i no vinculada directament amb el objectius de l’APEPC. Detallem els més importants.

 • Pergamins
  No són de tema escolapi, sinó recollits de diverses procedències.
  La col·lecció abraça 179 pergamins antics, dels segles XV-XVII
 • P. Josep Poch
  Investigador escolapi sobre diferents temes calassancis. El fons recull apunts i còpies de documents que va anar aplegant al llarg de la seva vida en el transcurs de les seves recerques. Està format per 55 caixes.
 • Antoni Borrell Folch i família
  Conjunt de la documentació produïda pel Sr. Antoni Borrell i Folch, important financer i home de negocis de finals del segle xix, i la seva família. Fou consignatari de l’empresa de vapors correu Marquès del Campo, formà part dels consells directius de diversos bancs i empreses. Propietari d’una important finca d’Alella. Hi ha 133 caixes. Inventari del fons Fundació Institut Borrell. Institució benèfica creada el 1916 a Alella fruit del llegat d’Antoni Borrell i Folch i en col·laboració amb l’Escola Pia.
 • Descripció del fons
  Sèrie Correspondència. Fitxa ISAD (G)
 • Fundació Institut Borrell
  Institució benèfica creada el 1916 a Alella fruit del llegat d’Antoni Borrell i Folch i en col·laboració amb l’Escola Pia.
  Inventari del fons Fundació Institut Borrell
 • Wenceslau Ciuró
  Escolapi dedicat a l’il·lusionisme. Fons que comprèn correspondència, diplomes, objectes d’il·lusionisme i llibres publicats pel mateix Ciuró. 2 caixes de documents, fotografies, 1 carpeta amb diplomes, una maleta amb objectes i el Lluïset, el ninot que utilitzà en algunes de les seves actuacions com a ventríloc
 • Alexandre García-Durán (Chichachoma):
  Documentació sobre Hogares Providencia (Mèxic), entitat que fundà per atendre els nens del carrer. Comprèn 7 caixes.
 • Fons Josep Cabré:
  Escultor i decorador, nascut a Tarragona a mitjans del segle XIX. Comprén dibuixos i projectes de temàtica civil i religiosa. Treballà per alguns arquitectes modernistes. Són més de 200 peces. Comprèn el període 1900-1936.
 • Bibliografia:
  Florensa, Joan: “Fondo de dibujos de José Cabré Alentorn en el Archivo Provincial de la Escuela Pía de
  Catalunya”. a: Memoriae Ecclesiae, XVII, (2000), pp. 127-137
 • Cal Pacardu:
  Fons de documents i llibres, prové d’una família d’artesans de Caldes de Montbui dedicada a la forja de ganivets, els fills dels quals anaren durant diverses generacions del segle XIX a estudiar a l’Escola Pia d’aquesta població. Comprèn d’una part documents relacionats amb el negoci de la forja de ganivets i de l’altra un conjunt de llibres de text dels segles XVIII i XIX