Notícies‎ > ‎

Tot a punt pel XXVII Premi Joan Profitós

2 de maig 2017, 1:59 publicada per Comunicacio Escola Pia

La Fundació Joan Profitós de l’Escola Pia de Catalunya i la Societat Catalana de Pedagogia lliuren el proper dia 10 de maig el XXVII Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic.  El jurat, que s’ha reunit fa pocs dies per decidir el seu veredicte, està  integrat per Joan Mallart, pedagog i vicepresident de la Societat Catalana de Pedagogia, que exerceix com a president del jurat; els vocals Josep Gallifa, catedràtic de la Facultat de Ciències de l’Educació Blanquerna de la URL, Conrad Vilanou, catedràtic de la Facultat d’Educació de la UB, Elena Venini, pedagoga i Núria Rajadell, pedagoga i fa de secretari  Marian Baqués, pedagog.

Amb un import de 2.500 euros el guardó reconeix assajos i estudis amb un contingut que giri al voltant de l’acció educativa, sigui una reflexió pedagògica o bé una anàlisi d’aquest àmbit, escrits en llengua catalana. Rep el nom de Joan Profitós (1892-1954), escolapi, parvulista i pedagog que, a banda de ser un gran promotor de la llengua i la cultura catalanes, és autor de llibres de lectura i de narracions per a infants i el creador de la Biblioteca Pedagògica de l'Escola Pia de Catalunya.

Al llarg de 27 anys, s’han premiat obres d’àmbits tan diversos com les matemàtiques, l’educació física, la psicologia o els successius plans d’educació que s’han anat implantant. El pedagog Valentí Feixas ha estat el darrer guardonat pel treball “Ser persona. Vida, pensament i acció pedagògica de Pau López i Castellote (1929-1994)”. Autoritats com l’Octavi Fullat han format part del jurat en diferents edicions. 

Comments