Notícies‎ > ‎

Som educadores? Som educadors? Anàlisi del paper actual del mestre a la XXIX Jornada Pedagògica

3 de maig 2017, 1:59 publicada per Comunicacio Escola Pia   [ actualitzat el 3 de maig 2017, 2:02 ]

Com cada any l'Escola Pia de Catalunya organitza una Jornada Pedagògica per a totes les persones que treballen i/o col·laboren a les seves Institucions Educatives. Aquest 2017 s’ha decidit un tema monogràfic, “Som educadores? Som educadores?” que mirarà de donar respostes a aquesta qüestió amb una entrevista i una taula rodona. Pel que fa a l’entrevista el periodista Jaume Barberà parlarà amb la pedagoga Pilar Benejam sobre com ha de ser l’educador o educadora d’aquest segle.  Benejam, doctora en pedagogia i catedràtica emèrita de la UAB, ha estat guardonada amb el premi Ramon Llull (2003), el premi Jaume Vicens Vives a la qualitat de la docència (2004), la creu de Sant Jordi (2004), el premi Marta Mata d’Educació (2011) i el premi d’actuació cívica de la Fundació Carulla (2013).

A la taula rodona Jaume Barberà parlarà sobre què vol dir ser educador/a vist des de diferents perspectives. Així el Xavier Nieto, mestre de primària, l’Anna Gargallo, mestre de secundària, la Mònica Rocafort, educadora de pisos, en Bernat Dolz, educador en el  lleure, l’Olga Canet, mare, i l’Steen Knudsen, alumne, donaran la seva opinió sobre les característiques del docent actual.

La Jornada, que serà inaugurada per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el provincial de l’Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini, es clourà com cada any amb el lliurament del premi Sant Josep de Calassanç. Aquest guardó, que convoca la Fundació Joan Profitós de l'Escola Pia de Catalunya, reconeix la trajectòria professional de les persones, dels equips educatius de les nostres escoles i dels grups que realitzen tasques de manera voluntària.

 

Comments