Notícies‎ > ‎

L'empatia: el principal valor humà que no s'ha de perdre en un futur tecnològic

5 d’abr. 2017, 3:21 publicada per Comunicacio Escola Pia

Els joves de 16 a 17 anys demanen que en un futur tecnològic i amb una forta implantació de la robòtica l’empatia entre els humans sigui el principal valor que no es perdi.  Per sobre d’altres requeriments d’ús de les noves tecnologies aquests nois i noies volen  que, en un futur on els dispositius robòtics poden estar molt presents a les nostres vides, l’entesa i l’empatia continuïn sent part inherent  de la condició humana. Aquesta és la principal conclusió de la trobada filosòfica “Fem Àgora”, on aquest any més de mil joves han analitzat el seu futur tecnològic amb el lema “Jo, robot. El posthumanisme”.

Dividits en grups els joves van haver de respondre les 5 quailitat essencials  que els essers humans no han de perdre en un  futur. A més de l’empatia l’alumnat de 1r de batxillerat  considera imprescindibles per continuar sent humans els sentiments, l´ètica,  , la imaginació i la llibertat.

El treball de grup també va apuntar línies de treball, com ara que “deixem que l'ètica sigui el límit de la revolució tecnològica” i dibuixen un futur on “els únics oficis “humans” que es mantindran seran els creatius i artístics, ja que es basen en la consciència.”

També avisen que “som humans perquè som diferents i perquè tenim defectes i, per tant, la robòtica en un futur pot acabar eliminant precisament el valor humà  .”

Altres paràmetres que avancen són més del dia a dia, com la previsió que els cotxes “han de ser capaços de re-programar-se i actualitzar-se sols” i on, si passa “qualsevol  tipus d'incidència, la responsabilitat pugui definir-se ràpidament si és del propietari o del fabricant”.

Comments