Notícies‎ > ‎

Comunicat de la Congregació Provincial

20 de jul. 2016, 2:41 publicada per Comunicacio Escola Pia   [ actualitzat el 22 de jul. 2016, 2:31 ]

Davant l’aparició a la premsa d’una notícia sobre uns fets ocorreguts fa ara 6 anys a la parròquia de Sant Feliu d’Alella, depenent de l'Arquebisbat de Barcelona, on tres famílies han denunciat un religiós escolapi per presumptes abusos, des de la Congregació Provincial s'informa que:

- La persona denunciada va estar vinculada a la parròquia d’Alella, depenent de l’Arquebisbat de Barcelona, des de 1992 i fins al 2010, amb diferents responsabilitats i va impartir sessions de catequesi.

- Que l’any 2010 el rector de la parròquia va contactar amb l’Arquebisbat per posar en coneixement que tres famílies li havien expressat el seu malestar per alguns comportaments del religiós.

-  Les tres famílies van mostrar el seu acord amb les gestions que va realitzar l’autoritat eclesiàstica resolent que hi havia una falta lleu i que aquesta persona no podia realitzar actes ministerials que comportessin tracte amb nens; va cessar al religiós com adscrit de la parròquia. Les famílies van acceptar aquesta resolució.

- La Congregació Provincial actual no tenia coneixement de l’esmentada resolució fins que els Mossos d’Esquadra van requerir informació sobre el domicili del religiós arran de les denúncies presentades. Això no ens eximeix de reconèixer la responsabilitat corresponent.

- Constatem que no s’ha actuat de la manera adequada i que no s’ha acomplert la resolució de l’Arquebisbat fruit del desconeixement.

- A falta de saber el contingut de la denúncia s’han activat els protocols pertinents. Per tant, s’ha apartat el religiós preventivament i immediatament de qualsevol activitat.

- El religiós col·laborava com a coordinador dels pares i mares que fan catequesi a l’Escola Pia de Balaguer des del 2011 i fins a l’actualitat. La direcció d’aquest centre tampoc sabia res de la situació del religiós.

- En aquests moments estem recopilant tota la informació possible i necessària amb l’Arquebisbat de Barcelona per fer una acurada anàlisi de la situació i actuar en conseqüència.

- La Congregació Provincial lamenta profundament aquesta situació, s’ha posat en contacte amb les famílies i a disposició de la justícia pel que sigui necessari.

                                                                                                                                Congregació Provincial de l’Escola Pia de Catalunya

Comments