Notícies‎ > ‎

Carta de Pasqua a tots els membres de l’Escola Pia

6 d’abr. 2017, 4:17 publicada per Àngels Doñate   [ actualitzat el 7 d’abr. 2017, 2:55 ]
Dissabte 25 de març, en finalitzar l’eucaristia de la celebració dels 400 anys a la Seu d’Urgell, vam citar un fragment del llibre “Sermons dels diumenges i festes principals de l’any, per a utilitat dels rectors i dels qui tenen cura d’ànimes”, publicat a Sanaüja l’any 1593 i escrit pel bisbe d’Urgell, Andreu Capella, amb qui tan estretament va treballar Josep Calassanç. 

El text, fent referència al treball dels segadors, deia així: “les espigues que estan buides estan dretes i les que estan molt granades estan inclinades”. Acabem un segon i llarg trimestre d’aquest curs del 400 aniversari de la congregació escolàpia i dels 250 d’anomenar sant el nostre Josep Calassanç, i com és normal ens mereixem uns dies de descans per reprendre forces i tornar renovats a entomar el darrer trimestre. 

I quan acabarem el curs ho farem “inclinats”, cansats de la tasca quotidiana de la nostra acció educativa. Però és precisament d’aquest “inclinar-se”, és d’aquest “abaixarse” per posar-nos a l’alçada dels infants i joves, que el nostre treball donarà fruit en la persona dels nois i noies amb qui treballem. Al llarg d’aquesta Setmana Santa l’Evangeli ens tornarà a presentar aquell Jesús de Natzaret, inspirador del nostre actuar, que s’abaixà fins a la fi, i fruit d’aquest abaixament, s’alçarà novament la nit de Pasqua, en què celebrarem la victòria de la vida. 

Que gaudim d’una feliç Setmana Santa en companyia dels nostres familiars, amics i companys de comunitat, per tal que, un cop restablerts, puguem continuar “abaixant-nos” i donant fruit abundant. 

Bona Pasqua! 

Equip de Govern de l'Escola Pia 
Comments