Notícies‎ > ‎

47è Capítol General de l’Escola Pia

1 de jul. 2015, 1:20 publicada per Comunicació Escola Pia   [ actualitzat el 1 de jul. 2015, 1:22 ]
Del 30 de juny al 21 de juliol té lloc a Esztergom (Hongria) el 47è Capítol General de l’Escola Pia, que es convoca cada 6 anys i que enguany compta amb la participació de 62 religiosos i 9 laics de diferents demarcacions. Les Constitucions de l’Escola Pia, en el nº 216, expliquen la funció d’aquesta assemblea. Diu així: “El Capítol General és l’òrgan suprem de l’Orde. Serà convocat en el temps establert per les Regles.

a) per a examinar l’estat de l’Orde, i donar compte del govern i de l’administració des del darrer Capítol;

b) per a elegir el Prepòsit General i els seus Assistents;

c) per a discutir les proposicions presentades, tractar les qüestions més greus, fer una planificació de l’Institut i revisar les nostres lleis.

El Capítol de 2015 compta amb la participació de 62 religiosos; 29 hi van per raó del seu càrrec i 33 elegits per les diferents províncies. A més a una part del Capítol hi seran convidats amb veu i sense vot 9 laics de diferents demarcacions. L’Escola Pia de Catalunya estarà representada per tres religiosos, l’Eduard Pini, provincial, el Joan Prat i el Josep M. Canet, elegits pel Capítol Provincial, i un laic, el Joan Vila.

La viceprovíncia de les Califòrnies estarà representada pel Jaume Pallarolas, viceprovincial, i per l’Hilario Flores, elegit pel capítol viceprovincial. Podeu seguir l’actualitat del Capítol a través del següent blog: http://capitolgeneral2015.escolapia.cat/

Comments