Notícies‎ > ‎

1.100 noies i nois de 1r de batxillerat analitzaran l’ús que fan dels dispositius mòbils i de les xarxes socials

5 d’abr. 2016, 5:59 publicada per Comunicacio Escola Pia

1.100 noies i nois de 1r de Batxillerat (d’entre 16 i 17 anys) debatran sobre l’ús dels nous mitjans tecnològics de comunicació (mòbils, tauletes..) i sobre les realitats que construeixen, amb les seves llums i ombres.  Ho faran en una jornada en el marc de la trobada “Fem Àgora”, que organitza l’Escola Pia de Catalunya el proper 8 d’abril i que té com a títol “Connectar per desconnectar”. Enguany la trobada es celebra simultàniament a les nostres escoles d’Igualada, Mataró i Caldes de Montbui.

Una comissió de professorat de Filosofia ha desenvolupat el tema juntament amb l’Àrea de Projecte Educatiu a petició dels propis alumnes, ja que la temàtica en concret els interessa i van demanar treballar-la en profunditat.

Organitzats en dinàmiques de petits grups analitzaran com els dispositius mòbils, les xarxes socials i els ordinadors condicionen la nostra vida: la forma d'accedir a la informació; de relacionar-nos amb els altres; de viure el temps d'oci; de veure el món i de construir, fins i tot, la nostra identitat personal.

Es vol fer filosofia «en viu» per a prendre consciència d'aquesta realitat seductora i alhora compromesa. Si  se sap què tenim a les mans es pot decidir millor a què ens volem connectar i a què ens volem desconnectar. Els temes de discussió passen per debatre la “Societat de l’espectacle, el jo digital, aparença a les xarxes, la globalitat de la informació, la realitat, la dependència de la màquina o les noves relacions personals”, entre d’altres. 

Comments